BLOCKCHAIN AKADEMIJA 5.- 6. OKTOBER V NOORDUNG HUBU

Noordung Blockchain hub vabi na prvo Blockchain Akademijo, ki bo potekala 5. in 6. oktobra 2017 v Noordung centru v Vitanju, Slovenija.

Vse, ki si želite podrobneje spoznati osnove blockchain tehnologij, njihovo uporabo na različnih področjih, razviti svoje projekte na teh tehnologijah, vabimo, da se nam pridružite na dvodnevni Akademiji, kjer bo veliko priložnosti za nove ideje, oblikovanje novih timov in pridobitev novega znanja. Prijavite se na noordunghub@gmail.com.

Akademija je namenjena predstavitvi:

  • horizontalnega vidika bločnih verig, ki predstavlja okvir za delovanje podjetij oziroma projektov, poslovnih modelov ali razvoj projektnih idej v enotnem sistemsko opredeljenem okolju (pravni vidik, finančni vidik – izdaja ICO, pametne pogodbe),
  • konkretnih rešitev na področju vertikalnih področij – panog oziroma sektorjev ali vsebinskih področij, na katerih lahko razvijemo poslovni model s pomočjo uporabe blockchain tehnologij.

V dvodnevnem programu bodo zainteresirana podjetja in posamezniki, ki želijo razviti rešitve oziroma optimizirati delovanje na različnih področjih dejavnosti ali pa razširiti svojo bazo znanja in informacij, lahko pridobili osnovno znanje o

  • blockchain tehnologijah (tehnologijah veriženja blokov),
  • možnostih razvoja produktov/storitev/poslovnih modelov z uporabo blockchain tehnologij,
  • kaj je ICO in osnovnih korakih, kako priti do prve izdaje kovancev,
  • o različnih področjih, kjer je možna optimizacija delovanja z uporabo blockchain tehnologij,
  • kaj so pametne pogodbe in kako jih uporabljati,

ob tem pa bo veliko prostora za mreženje, povezovanje in pridobivanje novih priložnosti za sodelovanje.

 

Program:

  1. dan: 5. oktober 2017

13.00  Registracija

13.30 – 14.00 Pozdravni nagovor: Tadej Slapnik

14.00 – 16.00 Pregled pravne problematike za implementacijo blockchain tehnologij v Sloveniji in Evropski uniji (Nejc Novak)

16.00 – 16.30 Odmor

16.30 – 18.30   Horizontalno področje: Predstavitev Linux Foundation Hyperledger Fabric: pomen privatnega blockchaina v poslovnih omrežjih (predstavitev projekta IBM Slovenija, David Starina

19.00 – 21.00 Večerja in mreženje

  1. dan: 6. Oktober 2017

10.00 – 12.00 Vsebinski in finančni vidikKdaj je projekt zrel za ICO, kako se spreminja konkurenca, koliko zbirati in zakaj je pomembna skupnost? (Tim M. Žagar – Iconomi, in Matjaž Slak – Cofound.it)

12.00 – 13.00 Odmor za kosilo

13.00 – 15.00 Vertikalno področje 1: energetska rešitev, ki temelji na blockchain tehnologiji SunContract – platforma za trgovanje z električno energijo (predstavitev projekta SunContract.org, Gregor Novak in Rok Gornik)

15.00 – 17.00 Vertikalno področje 3: Zakaj je blockchain tako disruptiven (primeri uporabe blockchaina v zasebnem sektorju) (Peter Merc) – predavanje in delavnica po »open space« metodi

 

 

Kotizacija:

Zgodnja ponudba in ponudba za člane huba: 120 EUR – za prijave do 30.9.2017

Od 1.10.2017 dalje: 150 EUR

Cena vključuje: izvedbo predavanj, catering in materiale

 

Vsi udeleženci Blockchain akademije prejmejo certifikat o opravljenem izobraževanju.

 

Podatki za nakazilo:
KSEVT, NA VASI 18, VITANJE
IBAN oz. RAČUN:  SI56 01337-6000000244
BIC oz. SWIFT BANKE: BSLJSI2X
REFERENCA:  SI 00 4
NAMEN: KOTIZACIJA, 5.-6.10.2017

 

 

Prijave na: noordunghub@gmail.com

Prijave so možne do zapolnitve mest

 

Predavatelji:

Tadej Slapnik (na sliki levo) je državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, odgovoren za socialno ekonomijo, krožno in zeleno gospodarstvo. Od aprila 2015 je član ekspertne skupine Evropske komisije za socialno podjetništvo, kot predstavnik Republike Slovenije. Od julija 2016 je vodi delovno skupino Vlade Republike slovenije Partnerstvo za zeleno gospodarstvo, od septembra 2016 pa je tudi član svetovalnega organa platforme Circular Change, ki predstavlja platformo delovanja deležnikov, usmerjenih v spodbujanje krožnega gospodarstva.

Nejc Novak (na sliki levo) je po diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani nadaljeval magistrski študij na University College London, ki ga je zaključil z dizertacijo o problematiki manjšinskih deležev v okviru konkurenčnega prava EU in pridobil naziv LL.M. s področja mednarodnega gospodarskega prava. Leta 2016 je Nejc Novak skupaj s kolegom Grego Rutarjem ustanovil Odvetniško pisarno Novak Rutar. Pri delu se posveča vprašanjem gospodarskega prava, in sicer področju statusnega gospodarskega prava, prevzemov in združitev, prestrukturiranju in insolvenčnemu pravu.

Gregor Novak: Gregor prihaja iz sveta energetike s preko 20 let izkušenj. V preteklosti je delal za veliki slovenski podjetji, ELES, BORZEN, nato pa je delo nadaljeval v lastnem podjetju SONCE. Skupaj s sodelavci je dokončal že prek 150 projektov izgradnje sončnih elektrarn. Je idejni vodja in gonilna sila projekta SunContract.

Rok Gornik: Rok je začel svojo pot kot akademik, pred tem pa je delal na različnih mini projektih v lokalni skupnosti in domačem podjetju. V blockchain svet je vstopil preko portala Cointelegraph.si, nato pa se je projektu SunContract pridružil na področju PR, community managementa in marketinga.

Tim Mitja Žagar (na sliki levo) je cofounder Iconomija in ima odličen vpogled v razvoj in dogajanja na globalni sceni. Njegov pogled je neprecenljiv – je praktičen, oblikoval je enega prvega evropskih ICOjev, še vedno se srečuje z veliko skupinami, ki se bi šli ICO, deluje pa tudi kot investitor.

Matjaž Slak ima pregled nad vsemi projekti, ki so se prijavili v Cofound.it. Približno 50 tedensko jih je. V interaktivni predstavitvi bo predstavil, kje se trenutno nahajajo projekti, kako se razvijajo, katere industrije prihajajo, predvsem pa, kako jih team Cofound.it-a evaluira. Predstavil bo tudi delovanje Cofound.ita.

Peter Merc je po izobrazbi doktor prava. Po karieri v banki je pred dvema letoma odprl svoje podjetje Lemur Legal, ki se ukvarja s svetovanjem IT podjetjem in startupom. V poslu je velik ljubitelj vsega disruptivnega – delitvene ekonomije, krožnega gospodarstva, blockchaina in digitalizacije na sploh. Kot soustanovitelj ali kot pravni svetovalec sodeluje v več projektih, ki zbirajo sredstva s primarno izdajo kripto žetonov (t.i. »ICO«) in/ali ponujajo rešitve na osnovi blockchain tehnologije. Deluje kot predavatelj na lokalnih in mednarodnih dogodkih ter sodeluje z vlado Republike Slovenije pri Blockchain iniciativi Slovenija.

David Starina (univ. dipl. inž. rač. in inf.) se je IBM Slovenija, kjer je med drugim odgovoren za izvedbo blockchain projektov v Sloveniji, pridružil januarja letos. Ima 10 let izkušenj na področju informatike, večinoma s projekti na področju upravljanja strateških sredstev in informatizacijo poslovnih procesov v podjetjih.

 

 

 

Predstavitve:

BlockchainAcademy – David Starina

noordung HUB – Peter Merc, Lemur Legal

SunContract slo – Rok Gornik

When is a project mature and ready for Crowdsale – Matjaž Slak